Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γ. Παπαπροδρόμου

Τεχνολογια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το διαδίκτυο αποτελεί μία πραγματικότητα. Πλέον, είναι απαραίτητο να το θωρακίσουμε προκειμένου να επωφεληθούμε από αυτό και να αποφύγουμε τις όποιες παγίδες.

Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Παπαπροδρόμου, «το διαδίκτυο είναι μία παγκόσμια γειτονιά. Σε αυτή τη γειτονιά ζούμε. Την κουλτούρα ασφάλειας στο ιντερνετικό περιβάλλον πρέπει να την αποκτήσουμε και από τα σχολεία μας. Για αυτό και υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας, στις 11 Μαΐου, μεταξύ των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με σκοπό την κοινή δράση ενημέρωσης παιδιών εκπαιδευτικών, γονέων και για την ασφαλή πλοήγηση. Όπως ανέφερε, επίσης, ο κ. Γ. Παπαπροδρόμου, «Η καταστολή είναι ομολογία αποτυχίας της πρόληψης. Πρόληψη σημαίνει ενημέρωση», σχολίασε. «Η καταστολή είναι μέρος του θέματος, τρέχουμε πίσω από γεγονότα που μας αιφνιδιάζουν, είναι αμείλικτα. Αυτό σημαίνει ότι σε προγενέστερο στάδιο έχουμε αποτύχει».

Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπογράμμισε πως η σημαντικότερη λύση είναι η επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους. Και σε αυτό καλούμαστε όλοι να σταθούμε αρωγοί.

Υπενθύμισε, τέλος, τις εναλλακτικές δυνατότητες επικοινωνίας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 11188 και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις στο newsbeast.gr