Φίμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος

2018
Typography

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία καταδικάζει την μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Οι Ενώσεις μας καταδικάζουν απερίφραστα την πρωτοφανή, άδικη και αντισυναδελφική μηνυτήρια αναφορά Αξιωματικού και Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, κατά του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως του Σωματείου του Πειραιά.

Το γεγονός αυτό ενδεικνύει ότι ακόμη στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν διοικούντες που θεωρούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς αναλώσιμο είδος. Κυρίως, όμως, το γεγονός αυτό ενδεικνύει ότι ακόμη στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν ή αρνούνται να κατανοήσουν το θεσμικό ρόλο του συνδικαλισμού και των Σωματείων μας. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, «επιτίθενται» άδικα και αυταρχικά εναντίον των θεσμικών εκπροσώπων των Αστυνομικών, προσπαθώντας να ακυρώσουν «εν τοις πράγμασιν» ό,τι έχει καταφέρει μετά από δεκαετίες αγώνων ο μάχιμος συνδικαλισμό. Έτσι, αντί να αναδείξουν τα μύρια προβλήματα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιχειρούν να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα», να μετακυλήσουν τα προβλήματα στο
υφιστάμενό τους Αστυνομικό Προσωπικό και να φιμώσουν με κάθε τρόπο αυτούς που τα αναδεικνύουν και εργάζονται για τα νόμιμα και εύλογα δικαιώματα του μάχιμο Αστυνομικού.
Οι Ενώσεις μας στέκονται αλληλέγγυες στον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου του Πειραιά και θα συνδράμουν έμπρακτα σε οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο αντίδρασης.
Επί πλέον, καλούμε την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία να λάβουν θέση για αυτήν την επιχειρηθείσα εκ του πλαγίου φίμωση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, διότι δεν μπορεί να είναι ανεκτή ούτε καν η υπόνοια ότι οι αξιωματικοί αυτοί λειτουργούν ως «υπομόχλια» επιβολής αυταρχισμού και συγκάλυψης βασικών και δομικών προβλημάτων
της Αστυνομίας.

                         Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!!

Διαβάστε την επίσημη κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ