Η ένωση δίπλα στο ΑΤ Παλλήνης με προτάσεις και λύσεις Άμεση λύση στις μεταγωγές «υπόπτων»κρουσμάτων covid-19 για όλη τη ΔΑΒΑΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σήμερα 26/03/2020 αντιπροσωπεία της Ένωσης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΤΣΟΥΜΑΝΗ Κων/νο, τον Γεν. Γραμματέα ΠΑΣΠΑΛΑΡΗ Αθανάσιο  & τον Αντιπρόσωπο της Ένωσης ΤΣΙΡΟΖΙΔΗ Σταύρο,

έπειτα από παράπονα συναδέρφων για τις συνθήκες που πραγματοποιούνται οι ανακατανομές κρατουμένων με «ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού», επισκέφτηκε το Α.Τ. Παλλήνης το οποίο είναι ένα από τα Τμήματα που δέχονται κρατούμενους που θεωρούνται εν δυνάμει φορείς του covid-19.

         Ενημερωθήκαμε από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Α/Β´ ΤΣΑΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο και από το προσωπικό της υπηρεσίας ότι οι συνάδερφοι τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, πλην όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρο μνημόνιο ενεργειών σε ανάλογες περιπτώσεις. Αφού δόθηκε κατάλληλο υγειονομικό υλικό(γάντια, μάσκες, γυαλιά) εν συνεχεία συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή της Δ.Α.Β/Α.Α. Ταξίαρχο ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ Παναγιώτη προκειμένου να του γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας.

         Ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα,  έχει οριστεί, λόγω καταλληλότητας, ως σημείο συγκέντρωσης   των «ύποπτων» κρουσμάτων κρατουμένων που θεωρούνται εν δυνάμει φορείς του covid-19. Δεσμεύτηκε να ενημερώσει όλους τους Διοικητές προκειμένου σε ανάλογες περιπτώσεις να μεταβαίνουν οι κρατούμενοι πρώτα για εξέταση στο νοσοκομείο, αποκλειστικά με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και εν συνεχεία μέχρι να βγει το αποτέλεσμα αυτής να μετάγεται  στα Αστυνομικά Τμήματα που έχουν οριστεί.

         Η Ένωσή μας, λόγω της έλλειψης ολόσωμων στολών για ανάλογες περιπτώσεις, επικοινώνησε με τον Κλαδάρχη Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Ταξίαρχο ΠΑΝΤΕΛΗ Δημήτριο, ο οποίος άμεσα μας ενημέρωσε ότι αύριο θα προμηθευτεί η Διεύθυνσή μας κατάλληλό υλικό που τηρεί τις προδιαγραφές για την μεταφορά πιθανών νοσούντων ατόμων.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης εδω: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ