Τσουμάνης στο Katechaki: «Γίνονται όλες οι ενέργειες για να βρεθεί χώρος για τα ύποπτα κρούσματα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ρνητικό ήταν το τεστ για τον κορονοϊό, στο οποίο υποβλήθηκε ο κρατούμενος που μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.

Το ύποπτο κρούσμα οδηγήθηκε χθες Πέμπτη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σήμερα ενημερώθηκε η Αστυνομία ότι τελικά δεν είναι φορέας του ιού. Έτσι, έληξε ο συναγερμός στις τάξεις του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να επιστρέψει το ύποπτο κρούσμα από το νοσοκομείο στα  κρατητήρια του Α.Τ., με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να μεταφερθεί τελικά με περιπολικό. Νωρίτερα γιατρός που είχε εξετάσει τον κρατούμενο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα, είχε εκτιμήσει ότι επειδή ήταν ασυμπτωματικός (δεν είχε πυρετό, βήχα κλπ) πιθανότατα δεν πρόκειται για φορέα του ιού.

Σε κάθε περίπτωση έχει ανακύψει θέμα σε σχέση με τα ύποπτα κρούσματα στα κρατητήρια των Τμημάτων, όπου δεν υπάρχουν χώροι και όπου οι κρατούμενοι εναλλάσσονται καθημερινά χωρίς να υπάρχει δυνατότητα καραντίνας.

Χθες αντιπροσωπεία της Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΤΣΟΥΜΑΝΗ Κων/νο, τον Γεν. Γραμματέα ΠΑΣΠΑΛΑΡΗ Αθανάσιο & τον Αντιπρόσωπο της Ένωσης ΤΣΙΡΟΖΙΔΗ Σταύρο, έπειτα από παράπονα συναδέρφων τους για τις συνθήκες που πραγματοποιούνται οι ανακατανομές κρατουμένων με «ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού», επισκέφτηκε το Α.Τ. Παλλήνης το οποίο είναι ένα από τα Τμήματα που δέχονται κρατούμενους που θεωρούνται εν δυνάμει φορείς του covid-19.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα το Katechaki με τον Κωνσταντίνο Τσουμάνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοανατολικής ανέφερε ότι «είμαστε σε επικοινωνία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί χώρος όπου θα κρατούνται όλοι οι κρατούμενοι που είναι είτε ύποπτα είτε επιβεβαιωμένα κρούσματα και σύντομα θα έχει δοθεί λύση. Ήδη έχουμε κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί μνημόνιο ενεργειών για το αστυνομικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του ιού. Το μνημόνιο θα εκδοθεί  σε συνεργασία της Αστυνομίας, του ΕΟΔΥ και του ΕΚΑΒ.  Προσπαθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων, αποφεύγοντας τις κινήσεις εντυπωσιασμού και έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό του προσωπικού».