Κ. Τσουμάνης για sms Χρυσοχοΐδη: Δεν αρκεί ένα απλό γραπτό μήνυμα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με μία σύντομη ανάρτηση στο Facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Β/Α Αττικής,

Κώστας Τσουμάνης, σχολιάζει το sms του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Καλές οι εξαγγελίες από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι πάντα είμαστε στην πρώτη γραμμή και δεν θα μας ξεχάσει, αλλά δυστυχώς, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ένα απλό ευχαριστήριο γραπτό μήνυμα ευγνωμοσύνης από την πολιτική μας ηγεσία», σημειώνει με νόημα ο Κώστας Τσουμάνης.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειανατολικης Αττικής, εκτός από το υγειονομικό υλικό ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες και αντισηπτικά) που παραδίδει καθημερινά μέσω των αντιπροσώπων της σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που βρίσκονται στα όρια της, βρίσκεται δίπλα σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει και ενημερώνει τους συναδέλφους με θέματα που καθημερινά ανακύπτουν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της δύσκολης περιόδου υγειονομικής κρίσης που διανύουμε.

Ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται πάντα στην «πρώτη γραμμή», όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, χωρίς μεμψιμοιρίες, γεγονός που καθιστά πλέον επιτακτική ανάγκη να καταλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι (φυσική και πολιτική ηγεσία), ότι πρέπει να χορηγούνται τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη του σκοπού του. Δυστυχώς παρότι διανύουμε την 3η εβδομάδα, αντιμέτωποι με την «αόρατη απειλή», δεν έχει χορηγηθεί ακόμα σε όλο το αστυνομικό προσωπικό το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, ούτε υπάρχει ειδική μέριμνα για άμεση εξέταση συναδέλφων «υπόπτων» κρουσμάτων για κορωνοϊό.

Τέλος, δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες εντολές σε περίπτωση κρούσματος σε κρατούμενο που βρίσκεται σε αστυνομική υπηρεσία, κλειστή δομή μεταναστών κλπ.

Συμπερασματικά, δεν νοείται ο Έλληνας Αστυνομικός να είναι «εκτός πλάνων» της κυβέρνησης στην οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση (όπως καλώς θα χορηγηθεί σε άλλες εργασιακές ομάδες). Καλές οι εξαγγελίες από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι πάντα είμαστε στην πρώτη γραμμή και δεν θα μας ξεχάσει, αλλά δυστυχώς, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ένα απλό ευχαριστήριο γραπτό μήνυμα ευγνωμοσύνης από την πολιτική μας ηγεσία.

Ζητάμε τα αυτονόητα.

Να μας δοθούν αυτά που μας αξίζουν!!!