Συνάντηση Ενώσεων Αττικής με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής (κοινή ανακοίνωση)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

        Τα προεδρεία των Ενώσεων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής και Πειραιά πραγματοποίησαν

εθιμοτυπική επίσκεψη με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΣΑΝΙΔΑ Παρασκευά επ’ ευκαιρίας της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, αφού δεν το είχαν επιτρέψει μέχρι τώρα οι συνθήκες, λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας με τον κύριο Γενικό θέσαμε τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη των Ενώσεών μας όπως η έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας, η ανακοίνωση μέτρων αργά το βράδυ, η φύλαξη σταθερών στόχων κλπ.

 Ο κύριος Γενικός όντας άριστος γνώστης της υπηρεσιακής πραγματικότητας και των προβλημάτων που απασχολούν τις Υπηρεσίες που ανήκουν διοικητικά στη ΓΑΔΑ, τόνισε πως θα είναι αρωγός στην προσπάθειά μας ώστε να βελτιωθούν επιτέλους οι εργασιακές συνθήκες των Υπηρεσιών αρμοδιότητάς μας και να μη παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Γνωρίζουμε ότι ουδείς διαθέτει μαγικό ραβδί και ότι πολλά προβλήματα πηγάζουν από ανώτερες βαθμίδες της ΓΑΔΑ, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ουδείς από τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Αττικής κατόρθωσε τα τελευταία χρόνια να επιτύχει το αυτονόητο, δηλαδή μια πραγματική ανακατανομή προσωπικού μεταξύ υπερτροφικών και ατροφικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στην Αττική, με αποτέλεσμα οι περισσότερες Υπηρεσίες που ανήκουν διοικητικά στη ΓΑΔΑ να σηκώσουν τεράστιο βάρος και να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο εργασιακό πρόβλημα.  

Στηλιτεύσαμε επίσης συμπεριφορές ανωτέρων προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό που μας καταγγέλλονται από μέλη μας και οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με μία Αστυνομία σύγχρονη. Από δω και εφεξής τέτοιες συμπεριφορές θα τίθενται από εμάς υπόψιν του κυρίου Γενικού.

 Ευχόμαστε η θητεία της νέας Διοίκησης της ΓΑΔΑ να είναι επιτυχημένη τόσο σε προσωπικό-υπηρεσιακό επίπεδο όσο και στο εργασιακό μετερίζι ώστε να παύσει να είναι το αυτονόητο ζητούμενο.

Τα Διοικητικά μας Συμβούλια το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξειδικεύσουν τα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες και τα μέλη των Ενώσεών μας και θα τα θέσουν στον κ. Γενικό δια ζώσης σε επόμενες συναντήσεις.  

 Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ