Αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα (κοινή ανακοίνωση)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αρ. Πρωτ.:100/48

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών          

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή όχι μόνο στις

υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα 

 

           Την ώρα που η Χώρα μας βίωσε την τελευταία διετία τη μεγαλύτερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει οι μεταπολεμικές γενιές, ο Έλληνας αστυνομικός βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινωνία με την εφαρμογή των μέτρων που κάθε φορά η Κυβέρνηση λάμβανε.

Παράλληλα, το συνδικαλιστικό μας κίνημα πρότεινε έγκαιρα λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανέκυπταν συνεχώς, με απώτερο σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων αστυνομικών, των πολιτών και των κρατουμένων ενώ προμηθεύσαμε καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας και όχι μόνο, τις Υπηρεσίες με εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες, γάντια, αλλά και με τεράστιες ποσότητες αντισηπτικών υγρών.

Την ίδια περίοδο, οι Ελληνίδες - Έλληνες Αστυνομικοί κράτησαν όρθια την Χώρα στον Έβρο υπερασπίζοντας τα σύνορα της πατρίδας μας. Έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους δεν υπήρξε ποτέ, την ίδια ώρα που άλλοι κλάδοι εργαζομένων λάμβαναν τόσο ηθικά όσο και υλικά τα εύσημα !!!

Αναφορικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., τασσόμαστε ξεκάθαρα ΥΠΕΡ των εμβολιασμών ώστε κάποια στιγμή να τελειώσει ο εφιάλτης του κορονοϊού.

Αδυνατούμε από την άλλη να αντιληφθούμε το λόγο για τον οποίο εντέχνως διαρρέεται στα Μ.Μ.Ε. η πιθανότητα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ., δίχως προηγουμένως να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς το συνδικαλιστικό μας κίνημα,.

Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών – Β/Α-Δυτικής Αττικής & Πειραιά αρνούμαστε να γίνουμε μέρος μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας δημιουργίας διχασμού και ίντριγκας μεταξύ των Ελλήνων Αστυνομικών για ένα ζήτημα (υποχρεωτικότητα εμβολιασμού) το οποίο μέχρι σήμερα δεν υφίσταται.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι σε περίπτωση που το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καταστεί υποχρεωτικό για τους Έλληνες Αστυνομικούς, είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τα μέλη που θα απευθυνθούν στις Ενώσεις μας με κάθε νόμιμο μέσο.

ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ κατά κάθε υποχρεωτικότητας και είμαστε εναντίον της διχόνοιας μεταξύ των συναδέλφων. Δεν περισσεύει κανείς.

 

Συνοψίζοντας, δεν είναι ανεκτό από την πλευρά μας οι αστυνομικοί να είναι μονίμως στην πρώτη γραμμή μόνο στις υποχρεώσεις και όχι στα δικαιώματα…