Ουδείς πλέον άμοιρος ευθυνών!

Αρχείο 2023
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

      Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου πριν την διεξαγωγή του αγώνα πετοσφαίρισης Π.Α.Ο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το Challenge Cup, απέδειξαν περίτρανα ότι ακόμη βασιλεύει η προχειρότητα,

η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και η εγκληματική αμέλεια. Απίθανα οργανωτικά λάθη των διοργανωτών και των υπεύθυνων μέτρων ασφαλείας  ΄΄κατάφεραν΄΄ ακόμη και ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι να το μετατρέψουν σε τεράστια πηγή σοβαρής και συγκεκριμένης διακινδύνευσης όχι μόνο για την σωματική ακεραιότητα των απλών θεατών κι ΑμεΑ που είχαν σπεύσει να το παρακολουθήσουν αλλά και της ίδιας της ζωής τους. Τελικά, με περισσή δόση τύχης τραυματίστηκαν τέσσερις (4) αστυνομικοί που, κλασσικά σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι, πλήρωσαν το μάρμαρο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, επανέρχεται δριμύτατα ο προβληματισμός σχετικά με την άμεση παρουσία των αστυνομικών στατικών δυνάμεων στις αθλητικές συναντήσεις. Υποθέτουμε πλέον ότι οι υπεύθυνοι θα ενσκήψουν σοβαρά στη διαχείριση αυτού του προβλήματος στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι ένα θέμα που πλέον μας εκθέτει και διεθνώς αποτελεί και ΄΄χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου΄΄ ακόμη και για τις αθλητικές συναντήσεις ήσσονος σημασίας. Εντύπωση προκάλεσε χθες στον Άγιο Θωμά το τί πρυτάνευσε και επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κλειστό γήπεδο περιορισμένων δυνατοτήτων ασφαλείας. Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκλήθηκε για τον τόπο και χώρο που αναπτύχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε βορά του μαινόμενου πλήθους χιλιάδων φιλάθλων.  

        Το Δ.Σ. της Ένωσης πήρε άμεσες πρωτοβουλίες προστασίας των συναδέλφων εξουσιοδοτώντας τον νομικό συμβούλιο για τις απαραίτητες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου. Δεν μπορεί να συνεχίζεται επί σειρά ετών , η ίδια απαράδεκτη κατάσταση. Οι καιροί ΄΄είναι πλέον μενετοί΄΄ για σοβαρές αλλαγές στα θέματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στους αθλητικούς χώρους.

        Δεν μπορεί στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονίας του Αλκη. Καμπανού και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ποινικής δίκης να θρηνήσουμε αναίτια κι άλλους νεκρούς. Κάποια στιγμή οι ανέξοδοι βερμπαλισμοί των υπευθύνων πρέπει να λάβουν τέλος. Ελπίζουμε την ίδια άποψη να έχουν και οι αθλητικοί εισαγγελείς και δικαστές.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης ΕΔΩ: Ανακοίνωση