Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο SEMIRAMIS στην Κηφισιά, η ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής (Ε.ΑΣ.Υ.Β/Α.Α.) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής κ. Θεόδωρος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ και κεντρικός ομιλητής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ καθώς και ο Ψυχολόγος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Α/Β’ (Υγειονομικού) κ. Γεώργιος ΝΑΚΟΣ και η Αναπληρώτρια Τμήματος Καινοτόμων Δράσεων & Στρατηγικής Α/Β’ (Ειδικών Καθηκόντων) κ. Μαρία ΓΡΟΥΣΤΙΔΟΥ.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Επιτελάρχης της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχάλης ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ με τον Υποδιευθυντή Βορειοανατολικής Αττικής Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο ΚΟΚΟΡΟΣΚΟ.

Επίσης, o Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Ν.Δ. κ. Νίκος ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, η Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος Ν.Δ. κα. Ζωή ΡΑΠΤΗ, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ, ο Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς επί θεμάτων Ασφαλείας Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. Ε.Α. κ. Ιωάννης ΣΚΛΑΒΟΣ εκ μέρους του Δημάρχου Κηφισιάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά κ. Σπύρος ΛΙΟΤΣΟΣ, ο Αντιπρόεδρος Α΄ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ΠΟ.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ, ο Αντιπρόεδρος Β΄ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιος ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Νικόλαος ΡΗΓΑΣ και ο Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος – DEREE κ. Θεόδωρος ΠΡΙΣΚΟΜΑΤΗΣ.

Επιπρόσθετα την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητών των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Βορειοανατολικής Αττικής και πλήθος Συναδέλφων, Διευθυντές σχολείων και πολίτες οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια και είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τυχόν απορίες, με αποτέλεσμα να γίνει μια άκρως παραγωγική συζήτηση, η οποία κράτησε ενεργούς όλους τους παρευρισκόμενους.

Η ημερίδα, η οποία καθήλωσε το κοινό έως την ολοκλήρωση της, ανέπτυξε θέματα όπως το cyber bullying, το sexting, κινδύνους που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης, αλλά παράλληλα μας εφοδίασε με γνώσεις ώστε να μην «δαιμονοποιηθεί» σε καμία περίπτωση το διαδίκτυο και οι τεράστιες δυνατότητές του.