Μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ
Typography

Στη σύλληψη απατεώνων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής Αττικής (σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Β/Α Αττικής) εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα , τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένους , αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα , ή προέβαιναν σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών , κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως λογιστές ή ασφαλιστές ή ταχυδρόμοι ή εφοριακοί και με το πρόσχημα της δήθεν <<επιστροφής>> χρημάτων σε συγγενικά τους πρόσωπα , από εφορίες , τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες ή της δήθεν <<οφειλής>> χρημάτων τους εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα.

 Ειδικότερα , για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής Αττικής , τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 43 , 42 , 45 , και 33 ετών , ενώ αναζητείται και μία 24χρονη υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία , κακουργηματικού χαρακτήρα , για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ'επάγγελμα και συνήθεια , απείθεια , ψευδή ανωμοτί κατάθεση , απάτη κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σημειώνεται , ότι για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας συγκροτήθηκε ειδική ομάδα Αστυνομικών του Τ.Α Αγίας Παρασκευής Αττικής και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και επιστάμενη αστυνομική έρευνα , διακριβώθηκε η δράση τους , συνελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι και κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και πολύτιμα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας , με τον ίδιο τρόπο δράσης , ενέχονται σε συνολικά εννιά (9) περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και κλοπής , σε διάφορες περιοχές της Αττικής μεταξύ των οποίων ο Άλιμος , το Χαλάνδρι , η Αγία Παρασκευή , το Ηράκλειο και η Αρτέμιδα.

Επιπροσθέτως , δόθηκαν στη δημοσιότητα , κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) ημεδαπών μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό , παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής , θα θέλαμε να συγχαρούμε τόσο τη Διοίκηση , όσο και το λοιπό προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής , καθώς με ζήλο , αυταπάρνηση , μεθοδικότητα και αγαστή συνεργασία απέδειξαν ότι ένα περιφερειακό Τμήμα Ασφαλείας , με ελάχιστο υλικοτεχνικό εξοπλισμό μπορεί να επιφέρει καίρια πλήγματα στην εγκληματικότητα , αυξάνοντας συγχρόνως το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών.