Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με αφορμή έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικού κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου για την υλοποίηση της συνένωσης Αστυνομικών Τμημάτων.

Η Βουλευτής αναφέρεται σε έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, σύμφωνα με το οποίο για την μεταφορά του εξοπλισμού των καταργηθέντων Τμημάτων στα Αστυνομικά Τμήματα που θα συγχωνευθούν, θα απαιτηθεί «άμεση συνδρομή και μέριμνα» των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Όπως επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι φέρεται να καλούνται να επιμεληθούν την μεταφορά των αντικειμένων χρησιμοποιώντας φορτηγά των Δήμων, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπογραμμίζει, πως σε περίπτωση που έχουν δοθεί τέτοιου είδους εντολές από τα προϊστάμενα κλιμάκια των Αστυνομικών Τμημάτων ή του Υπουργείου, επρόκειτο για ευθεία προσβολή προς το Αστυνομικό Σώμα.

Η Βουλευτής ρωτά αν ισχύει πως για την πραγματοποίηση των μετακομίσεων για την συνένωση Αστυνομικών Τμημάτων θα χρησιμοποιηθούν Αστυνομικοί Υπάλληλοι και αν έχουν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις για την μίσθωση μεταφορικών εταιρειών.

Διαβάστε την επίσημη ερώτηση της Βουλευτή Β' Αθηνών : ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή την καταγγελία της Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ