Σ. Τσιροζίδης "Λίγο μετά τις 21:15 εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό"

Αρχείο 2018
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Έθνος ο Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής Σταύρος Τσιροζίδης

περιγράφει όλες τις στιγμές που έζησε τη Δευτέρα 23/07/2018 στη πυρκαγιά που ξέσπασε στις περιοχές του Νέου Βουτζά, Μάτι, Ραφήνας και Νέας Μάκρης που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας. 

Ο Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, μέσα από τις σοκαριστικές στιγμές που περιγράφει, αποκαλύπτει  σημαντικές πληροφορίες για την έρευνα της πυρκαγιάς και τον ρόλο των Αρμοδίων.

Αναφέρει μεταξύ άλλων τον καθοριστικό και σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Β´ Τμήμα Τροχαίας Β/Α Αττικής (Τροχαία Αγίας Παρασκευής) στο σημείο καθώς απεγκλώβισε εκατοντάδες αυτοκίνητα και χιλιάδες ανθρώπους από τα σημεία στα οποία εξελισσόταν η πυρκαγιά. Επίσης, ξεκαθαρίζει το τοπίο και αναφέρει πως ουδέποτε η Ελληνική Αστυνομία έκανε εκτροπές προς την περιοχή Μάτι το αντίθετο  απαγόρευε την είσοδο και επέτρεπε μόνο την έξοδο από αυτή την περιοχή. Και τέλος, αποκαλύπτει πως περίπου στις 21.15 εντοπίζει με τον Διοικητή της Υπηρεσίας του Β´ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής τους πρώτους νεκρούς.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη σοκαριστική συνέντευξη :

Πηγή από την Εφημερίδα Έθνος ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Καλαφάτη.