Νέες συλλήψεις από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου κατόπιν ενταλμάτων του ειδικού ανακριτή, για συγκρότηση και συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλλήψεις αφορούν την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, μετά την εξάρθρωση στις 2 Νοέμβριου 2016 δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες, εταιρείες και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Οι δυο συλληφθέντες, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων – ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν (δύο από αυτά βρίσκονται στο Μενίδι), κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Η σύλληψη τους επετεύχθη την 16 Ιουνίου 2017 και αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ρολόι αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του, ο οποίος ήταν θύμα κλοπής των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων και η υπόθεση του είχε εξιχνιαστεί κατά την αρχική έρευνα.

Επιπλέον στο όχημα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

                 

Διαβάστε το επίσημο Δελτίο Τύπου από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ