"Δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η χθεσινοβραδινή «καταδρομική» επίθεση στου Παπάγου κατά του μοναδικού αστυνομικού που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου,

αποδεικνύει ότι οι αρμόδιοι τελούν σε σύγχυση και πάντως βρίσκονται σε τρομερή περιδίνηση, όταν επιλέγουν μέτρα ασφαλείας και φρούρησης. Το ισχύον Π.Δ. 141/91 γι’ ακόμη μια φορά καταστρατηγείται ευθέως κα πλέον τους θέτει προ των ευθυνών τους.

Η δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου μόνο από σύμπτωση δε στοίχησε τη ζωή του και περιορίσθηκε σε σοβαρά εγκαύματα. Είχαμε επισημάνει πολλάκις την ακραία αντισυναδελφική μεταχείριση των εργαζομένων συναδέλφων και για τον λόγο αυτό είχαμε υποβάλει στις 05/05/2017 και σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Τελολογικά λοιπόν, είναι θέμα χρόνου το πότε θα έχουμε άσχημη κατάληξη.

Εδώ προκύπτουν τεράστια αναπάντητα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από τους αρμόδιους και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής:

 

α) Γιατί δεν ενισχύθηκε η φύλαξη - φρούρηση μετά τις τελευταίες ενέργειες της αξιότιμης κ. Προέδρου;

β) Γιατί δεν υπήρξε πρόνοια για τοποθέτηση σκοπιάς μπροστά ή απέναντι ή γύρω από την φυλασσόμενη οικία;

 

γ) Πώς επιλέχθηκε φύλαξη κύριου στόχου από ένα (1) συνάδελφο χωρίς καμία περαιτέρω συνάρθρωση ασφαλείας και σε χρονική στιγμή που το εν λόγω πρόσωπο απασχολεί κεντρικά την ειδησεογραφία;

 

Το Αρχηγείο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες πρέπει να απαντήσουν στα αμείλικτα αυτά ερωτήματα για να πεισθούμε ότι δεν είμαστε «αναλώσιμο είδος» σε επάρκεια. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει πλέον να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Τέλος, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας προς τον συνάδελφο και την αρωγή μας για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας και της απίστευτης ηθικής βλάβης και ζημίας που υπέστη.

Ως εδώ πλέον.

 Διαβάστε την Επίσημη Ανακοίνωση της Ένωσης εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ