Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής

Αρχείο 2017
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για το τεράστιο θέμα της φύλαξης των «ευπαθών στόχων».

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τους Συναδέλφους-μέλη της ότι εξάντλησε πριν σχολαστικά κάθε περιθώριο εύρεσης λύσης και ορθολογικής «διαχείρισης» του θέματος. Ευελπιστούσαμε ότι θα υπήρχε ανταπόκριση εκ μέρους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ζωής και σωματικής ακεραιότητας των φυλασσόμενων αλλά και των Συναδέλφων που διατίθενται για αυτό το σκοπό, πλην όμως διαψευστήκαμε.

Δεν μπορούσαμε πλέον να ανεχόμαστε όλες αυτές τις απίθανες ελλείψεις και πλημμέλειες, δεν μπορούσαμε πλέον να κωφεύουμε στις διαρκείς αιτιάσεις και διαμαρτυρίες των Συναδέλφων για τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά, ούτε στην επιλεκτική αποδέσμευση δυνάμεων ανά Διεύθυνση  με εμφανή την παντελή έλλειψη σχεδιασμού. Είναι δε άξιο μνείας το ότι η επίσημη Πολιτεία δεν πήρε ούτε τις απαραίτητες νομικές πρωτοβουλίες για «εξορθολογισμό» του ισχύοντος (!) Π.Δ. 141/91 ως σήμερα.

Αναγκαστήκαμε λοιπόν να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδοθούν ευθύνες και με τη σιγουριά ότι βοηθάμε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι έχουμε όλοι μας την ιστορική ευθύνη να αναδείξουμε και να θεραπεύσουμε κάθε τι που μας εκθέτει σε μη οφειλόμενο κίνδυνο ζωής και πρέπει όλοι ενωμένοι να δώσουμε συντεταγμένα και αυτή τη μάχη.

Δείτε τώρα την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ