Κοινή ανακοίνωση Ενώσεων για παράνομες αποσπάσεις

Αρχείο 2017
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Παρά τις διαβεβαιώσεις της  Γενικής  Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ότι όλες οι πρόσφατα διαταχθείσες αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού καθ’ υπέρβαση του ανώτατου νομικού επιτρεπόμενου χρόνου, και χωρίς την συναίνεση των συναδέλφων, θα ακυρωθούν και θα αρθούν οι σχετικές αποφάσεις, μέχρι σήμερα αυτές δεν υλοποιήθηκαν .

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεράστιο ενδιαφέρον γιατί εκτός του ότι βάλλεται ευθέως ο προγραμματισμός της οικογενειακής ζωής μας, είναι η ``κερκόπορτα``  για μελλοντική μαζική αναθεώρηση και παραβίαση του Π.Δ. 100/2003 όπως αυτό έχει ήδη συμπληρωθεί-τροποποιηθεί με το Π.Δ. 75/2016 (άρθρο 12).

Το Συνδικαλιστικό Αστυνομικό Κίνημα δεν θα επιτρέψει την διακύβευση βασικότατων κατακτήσεων ούτε βεβαίως θα ``νομιμοποιήσει`` την παρανομία.

Για το λόγο αυτό οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, σήμερα πρωινές ώρες μεταβήκαμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), έτσι ώστε να ενημερωθεί ο Πρόεδρος για την σοβαρότητα των ανωτέρων αποφάσεων καταστρατήγησης των Π.Δ., και εν συνεχεία στο Αρχηγείο, έτσι ώστε να ενημερώσουμε και να απαιτήσουμε από τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο να τηρηθεί η νομιμότητα και να αποφευχθεί η καταστρατήγηση των νόμων και Π.Δ που κατακτήθηκαν με αγώνες ετών, όπως επίσης και να εφαρμοστεί-ενεργοποιηθεί το Πειθαρχικό Δίκαιο.

Μεσημβρινές ώρες της σήμερον το Αρχηγείο ενημέρωσε τις Ενώσεις, ότι δόθηκε εντολή η εν λόγω αποσπάσεις να ακυρωθούν.

Λυπούμαστε που απασχολούμε τον κ. Αρχηγό και σπαταλούμε τον πολύτιμο χρόνο του, για την επίλυση θεμάτων που έχουν διευθετηθεί, μετά από παρεμβάσεις μας από την ισχύουσα νομοθεσία και η διοίκηση όφειλε να σέβεται και να εφαρμόζει.

Τέτοιες πρακτικές επιβεβαιώνουν τον ρόλο μας σε ένα μονόδρομο αγωνιστικών δράσεων.

Δείτε τώρα την επίσημη ανακοίνωση των Ενώσεων: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ