Ανακοίνωση και δηλώσεις του Προέδρου Τσουμάνη Κωνσταντίνου για την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης

Αρχείο 2017
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2017, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής βρέθηκε από τς πρώτες ώρες της εγκληματικής - τρομοκρατικής αυτής ενέργειας δίπλα στους Συναδέλφους Αστυνομικούς, καταδικάζοντας το περιστατικό επιρρίπτοντας ευθύνες κατά παντός υπευθύνου. Την ίδια κιόλας ημέρα του περιστατικού εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Τα δύο περιστατικά, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά άλλων, ήτοι αυτό του Ευαγγελισμού, και προπάντων αυτό της σημερινής επίθεσης στο Α.Τ. Πεύκης με μολότοφ «λαδιού» αποτελούν ισχυρούς ενδείκτες ότι η Ελληνική Πολιτεία διανύει εποχές «συντεταγμένης απορρύθμισης» και είναι θέμα χρόνου πλέον να διαβεί τον «Ρουβίκωνα» (!).

Τότε βεβαίως μπορεί και να ληφθούν επιτέλους νομοθετικές πρωτοβουλίες, μπορεί επίσης οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να εκδώσουν σχετικές γνωμοδοτήσεις ή και Αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση της Πολιτείας δικαίου, πλην όμως, έως τότε, θα έχει συντελεσθεί το εξής: θα έχουν πολλαπλασιασθεί και «θεσμοθετηθεί» οι επιθέσεις τέτοιου είδους, και το κυριότερο, ένα σημαντικό μερίδιο της κοινής γνώμης θα τις επιδοκιμάζει, έστω και δια της αδιαφορίας. Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο (κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, δικαστική εξουσία, θεσμοποιημένοι φορείς και μέσα μαζικής επικοινωνίας) να πάρουν θέση πλέον απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα και να εκτεθούν στους πολίτες δημοσιοποιώντας τη θέση τους αυτή, πριν να είναι αργά, πριν θρηνήσουμε θύματα, πριν ευτελισθεί κι άλλο το κράτος δικαίου, και βεβαίως, πριν ριζώσουν για καλά οι πρακτικές αυτές του τύπου «δικάζουμε – καταδικάζουμε – τιμωρούμε».

Το οργανωμένο αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι αρωγός τέτοιων πρωτοβουλιών, διότι έχουμε εκπεφρασμένη άποψη ότι η κοινωνική ειρήνη, η δικαιοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών είναι μεγέθη ευαίσθητα και συνάμα αδιαπραγμάτευτα στην δημοκρατική τάξη.

Διαβάστε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για συντεταγμένη απορρύθμιση της πολιτείας και έλλειψη πολιτική βούλησης στην αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά Αστυνομικών έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Τσουμάνης, δηλώνοντας ότι στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, όχι μόνο οι Αστυνομικοί, αλλά και οι κρατούμενοι, μπορούσαν να πεθάνουν σαν τα ποντίκια. 

«Xάρη στον επαγγελματισμό των Συναδέλφων δεν θρηνήσαμε θύματα, όχι μονό Αστυνομικούς, άλλα ήταν και επτά κρατούμενοι που μπορούσαν να πεθάνουν σαν τα ποντίκια, είχε πάρει φωτιά όλη η είσοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσουμάνης υπενθύμισε και τις επιθέσεις κατά των Αστυνομικών στα Εξάρχεια, λέγοντας ότι «και αυτό θεωρείται ανθρωπινή ζωή». «Έχουμε φτάσει στο σημείο αυτές τις επιθέσεις να τις θεωρούμε κάτι το σύνηθες… μιλάμε για συντεταγμένη απορρύθμιση της πολιτείας. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση επιθέσεων κατά των αστυνομικών. Είμαστε εκτεθειμένοι επισήμανε.

«Να ξεκαθαρίσουμε τι Αστυνομία θέλουμε… Βλέπετε καθαρά ότι οδηγούμε στη δικαιοσύνη τέτοια άτομα, και η δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους, έξω με αναστολή… Μην πούμε για σοβαρά εγκλήματα που με το νομό Παρασκευόπουλου οι καταδικασθέντες βγαίνουν στην πενταετία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής.

Κλείνοντας υπενθύμισε την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το τεράστιο θέμα της φύλαξης των ευπαθών στόχων.