Αίτημα της Ένωσης για ψυχολογική υποστήριξη στους εργαζόμενους Αστυνομικούς στη περιοχή της φονικής πυρκαγιάς

Αρχείο 2018
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τις τελευταίες μέρες η χώρα μας διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στη Βορειοανατολική Αττική και την περιοχή της Κινέττας, οι οποίες κατέστρεψαν ολοσχερώς σπίτια, περιουσίες και δάση.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις οι νεκροί ανέρχονται στους ογδόντα τέσσερις (84) και οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους εκατό (100). 

Οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με την πυροσβεστική, ήταν στην πρώτη γραμμή της δύσκολης και επικίνδυνης αυτής μάχης, με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες πολύ σκληρών εικόνων και αντίξοων καταστάσεων και συνθηκών. 

Για το λόγο αυτό προτείνουμε όπως διαθέσετε ομάδα ψυχολόγων, προκειμένου να επισκεφθούν τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Τμήματα Ασφαλείας και Τροχαίας καθώς και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ της Βορειοανατολικής Αττικής και να προβούν στην ψυχολογική υποστήριξη και αναπτέρωση του ηθικού όλων αυτών των συναδέλφων μας, που με τόλμη και αποφασιστικότητα εξέθεσαν αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο, έχοντας αυξημένο το αίσθημα ευθύνης προς τους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ