Ανοιχτή επιστολή προς κ. Αργηγό της ΕΛ.ΑΣ

Αρχείο 2019
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αξιότιμε Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ,

Παρακολουθούμε έκπληκτοι το τελευταίο διάστημα την πλήρη απορρύθμιση του Π.Δ. 394/2001 στη Βορειοανατολική Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι από αρχές Ιουνίου το Α.Τ. Κηφισιάς οφείλει ήδη 208 Ημερήσιες Αναπαύσεις, το Α.Τ. Αμαρουσίου 85, το Α.Τ. Χαλανδρίου 93 κ.ο.κ.

και συνολικά οφείλονται άνω των 750 Η.Α. στις Υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Β/Α Αττικής.

          Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει ότι τείνει να παγιωθεί και να "νομιμοποιηθεί" de facto η υπερεργασία και η συνεχής νυχτερινή εργασία (έως και 10-12 νυχτερινά /μηνιαίως) εννοείται βεβαίως χωρίς την πρόσθετη αμοιβή. Σας είχαμε ήδη επισημάνει το πρόβλημα κατά την τελευταία συνάντησή μας και αναγνωρίσατε ότι το πρόβλημα είναι όντως υπαρκτό και μέγιστο, ότι η Διεύθυνση Β/Α Αττικής θα ενισχυθεί γενναία και ότι σε κάθε περίπτωση ο Διευθυντής της Β/Α, φέρει ακέραια την ευθύνη για τις παραβιάσεις του ωραρίου, των Η.Α, της συνεχούς νυχτερινής εργασίας.

          Όλα τα παραπάνω τα γνωστοποιήσαμε σ’ αυτόν παραδόξως δε, αυτός ισχυρίζεται ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο γιατί θεωρεί ότι εκτελεί νόμιμες προφορικές (!!) διαταγές σας και βεβαίως με τον ίδιο τρόπο προφορικοποιεί τις διαταγές προς τους Διοικητές με ότι αυτό συνεπάγεται.

            Κ. Αρχηγέ,

          Όλη αυτή η δημιουργηθείσα κατάσταση τείνει να γίνει κανόνας αντί εξαίρεσης όπως προαναφέρθηκε και πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα και όχι να μετακυλίεται τεχνηέντως στους εργαζομένους αστυνομικούς.

  • Γνωρίζετε άραγε ότι ο αξιότιμος Προϊστάμενος της Διεύθυνσης αυτοσχεδιάζει χάριν του "καλού της Υπηρεσίας" κι ότι η κατάσταση έχει εκτραπεί εντελώς;
  • Πώς είναι δυνατόν να ενισχύεται η Διεύθυνση Β/Α με είκοσι (20) νεοεξερχόμενους αστυφύλακες της τελευταίας Σειράς;
  • Πώς είναι δυνατόν να επιχειρείται έν έτει 2019 να αντιμετωπισθεί η έλλειψη προσωπικού με παράτυπες και οιονεί παράνομες τέτοιες εντολές;

          Το Δ.Σ δέχεται καθημερινά πλέον συνεχώς καταγγελίες συναδέλφων για όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και οφείλει να λάβει νομικές πρωτοβουλίες για την καταστατική προάσπιση των βασικών τους δικαιωμάτων.

          Ελπίζουμε αυτή η παράδοξη πρωτοφανής κατάσταση να λάβει τέλος με εντολές σας γιατί νομίζουμε ότι η προσπάθεια για το κοινωνικό καλό της ασφάλειας είναι συστημική και κοινή.

          Οψόμεθα…

Διαβάστε την Ανοιχτή Επιστολή της Ένωσης: ΕΠΙΣΤΟΛΗ