Στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου αντικείμενα αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, καθώς πρόσφατα προχώρησε σε άλλες 7 ταυτοποιήσεις μελών του εγκληματικού δικτύου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν δεκάδες καινούργιες εξιχνιάσεις, με αφαιρεθέντα αντικείμενα αξίας άνω των 6.000.000 ευρώ αλλά και σε έρευνες που απέφεραν κατασχέσεις κλοπιμαίων, η αξία των οποίων υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί, στις 16 Ιουνίου 2017, η σύλληψη ενός 43χρονου και μιας 40χρονης, οι οποίοι, μέσω νομιμοφανών ενεχυροδανειστηρίων, διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση του εγκληματικού δικτύου αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι συλλήψεις αυτές και τα καινούργια στοιχεία που προστέθηκαν, ανατροφοδότησαν τις έρευνες, οι όποιες προσανατολίστηκαν επιπλέον στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των χώρων που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των κλοπιμαίων.

Ακολούθησαν πολλές έρευνες σε χώρους και σε τριώροφο κτίσμα στο Πάτημα Χαλανδρίου, που συνδέεται με τον 43χρονο συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 700 και πλέον κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Να σημειωθεί ότι με βάση και τα παραπάνω αντικείμενα ο συνολικός κύκλος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου ξεπερνά πλέον τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις που έχουν διαπράξει τα μέλη του εγκληματικού αυτού δικτύου σύμφωνα και με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα εκτιμάται ότι ξεπερνούν συνολικά τις 3.000 περιπτώσεις.

Οι έρευνες όπως ενημέρωσε σε επίσημο Δελτίου Τύπου η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, με φωτογραφίες που σοκάρουν από τα κλοπιμαία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ